Loading...


 
 
Vinst mot Lidköping Lakers
2010-06-11

Matchrapport Lidköping Lakers VS Skövde Dukes (0-8) 6-8

Årets sista derbymatch spelades i Lidköping i snålblåst, regn och kyla. Vi var fast beslutna att bevisa att första matchen, då vi snöpligt förlorade bara var premiärnerver. Mycket riktigt gick vi ut hårt. Vi tog emot bollen för att därefter forcera vårt springspel framåt utan större svårigheter och knappt utan ett tredje försök rakt ner till Lidköpings redzone där det blev lite tuffare. Tredje och runt tolv yards och gå, runt deras 20 yardslinje, playaction och QB keep för TD samt ett lyckat extra poäng gjorde att vi tog ledningen direkt med 0-8. Defense går ut och stoppar Lidköping direkt utan att ge dem en firstdown. Nu känns det som att matchen är vår! Offense går in och fortsätter driva på, fumble Lidköping får bollen. Defense stoppar dem direkt (Tropp får väl några yards när han springer själv) och offense går in för att börja driva på. Vi kommer ner till Lidköpings 20 yardslinje utan större motstånd, för att återigen tappa bollen och låta Lidköping arbeta ner bollen mot vår redzone. På vår 20 yardlinje får Tropp tillräckligt med tid i passfickan och kan leverera en passning som plockas ner i vår endzone. Till vår lättnad ligger det flaggor på planen och deras touchdown döms bort. Istället för 6 poäng får de flytta tillbaka 9,14 meter och vi kan stoppa dem. 0-8 blir halvleksresultatet.
Efter en extrem snabb första halvlek så känns det oförskämt jämnt även om Lidköping spelar hårt och bra. Vädret gör att vi ogärna passar och vi börjar spela allt för enformigt. Vårt anfall stoppas drive efter drive speciellt av Tropp som läser vårt springspel på ett föredömligt sätt precis det jag skrev inför matchen. Vi har någon drive där vi tar oss över mittplan och eventuellt hotar Lidköping men även den stoppas. Lidköpings anfall i andrahalvlek skiljer sig inte speciellt mycket från första och vi känner att vi har dem under kontroll. Ett nötande anfall som får hjälp av onödiga flaggor från vår sida brukar sluta i bra fieldposition. Vi släpper ett springspel i mitten på cirka 60 yards som räddas på vår 20 yardslinje, dock med hjälp av en facemask. Lidköping springer enkelt in en TD. Vi lyckas stoppa deras extrapoäng med cirka 0,5 yards. I slutskedet av matchen blir det aningen spännande då båda lagen spelar kontrollerat och vägrar ge upp yards åt något håll. Inget av lagen skapar direkt något utan Lidköping försöker med ett par långpassningar i sin sista drive, vilket är brukligt när man ligger under med 2 poäng och det är under minuten kvar på matchen. Vårt nervösa backfield håller undan och vi kan gå segrande ur den jämna kampen.
Skönt att äntligen marginalerna var på vår sida, då det varit tvärtom de senaste säsongerna och vi istället förlorat jämna matcher. All heder till Lidköping och jag längtar redan till nästa års derbyn. Nu väntar en tuff match mot Göteborg innan sommaruppehållet.


Mvh
Artur Karlsson
HC Skövde Dukes







Back

 
© DUKES Skövde 2024 - info@skovdedukes.com