Loading...


 
 
Storvinst i sista hemmamatchen!!!
2010-06-02

Skövde Dukes VS Ulricehamn Chargers (13-0) 52-0

Inför helgens match mot Ulricehamn var vi starkt beslutna att bevisa att detta inte skulle vara ett bottenmöte även om tabellen visade det. Efter en härlig vinst i Karlskoga var vi hungriga på mer. Matchen mot Karlskoga innehöll allt för många misstag som vi försökt jobba bort på träningarna.
Matchen börjar lite nervöst och vår förste QB skadar sig nästan direkt. Christian Svensson tar över rollen och det börjar lite trevande med en fumble och driven senare en INT. Han sätter in en högre växel i mitten på första halvlek och slutar inte förrän domaren blåser slutsignalen. Vi kontrollerar matchen från start till slut och det blir aldrig riktigt spännande. Ulricehamn är nere på vår 2 yardlinje efter ett par onödiga personliga flaggor. Spänningen kommer krypande eftersom vi vill hålla nollan mot dem. En fumble tar bort spänningen. Offense kommer in och kan driva på över hela planen och trycka in ännu en TD. Chargers slutade springa eftersom det tog stopp på lineoffscrimmage. Då de istället började passa lyckades de få fram några korta på kanterna. Vi justerade och passningarna stoppades lika effektivt som springspelet. I slutskedet kunde vi pröva lite nya spel och spela avslappnat vilket gjorde vårt spel ännu bättre. Under matchen testade vi vårt EP field goal. Det vi måste öva på är placeringen av sparkarna. VI hade gott om tid men missade ganska många extrapoäng pga av enkla missar.
Det var riktigt kul att äntligen få vara på andra sidan en så poängrik match. I nästan tre år har vi kämpat och ofta blivit utklassade men även förlorat väldigt jämna matcher. Ni har det börjat vända efter en vinst mot serietvåan Karlskoga i en jämn match som vi kontrollerade och nu också en klar seger i en match där allt fungerade. Nu ska vi bevisa att vi spelade säsongens första match med alldeles för mycket nerver och att vi behövde några matcher för att bli varma i kläderna.
Innan helgens matcher trodde jag att alla i tabellen kunde slå alla samt att Örebro låg i en klass för sig. Efter helgens resultat verkar det som att vad som helst kan hända och att det kommer bli tufft och tajt om tabellplaceringarna i slutet av säsongen. Precis som vi vill ha det.

Mvh
Artur Karlsson
HC Skövde Dukes






Back

 
© DUKES Skövde 2024 - info@skovdedukes.com