Loading...


 
 
Matchrapport Skövde vs Halmstad
2009-05-31

Skövde Dukes – Halmstad Eagles (30-8)
Fjärilsplanen 13.00 30/5
Publik: 82st

Matchrapport:
Lördagen den 30 Maj bjöds det till fotbollsfest. 82 personer hade hittat till planen trots värmen och med trumma och jubel hejades Skövde fram till sin första seger på många år. En välbehövlig seger för Skövde Dukes. Halmstad kom till Skövde med 17 spelare men på grund av licensproblem fick två inte spela. Skövde som har en stor trupp hade under veckan brottats med olika skador och spelare som inte kunde spela under matchen. Trots detta startar 24 stycken spelare vilket behövdes i den extrema värmen under lördagen.
Olyckligtvis halkade en av våra spelare i omklädningsrummet och bröt handleden innan uppvärmningen. En av våra spelare startade trots ryggskott tidigare i veckan och det blev endast ett par lyckade inhopp. 22 Friska spelare blev färre då en tidig stukning förhindrade fortsatt spel samt lite andra mindre skavanker. Halmstad stod för en bragdinsats då de startade med 15 spelare och höll ut kanske tackvare att klockan rullade på tidigt i matchen vilket dock var tacksamt eftersom värmen tog ut sin rätt på alla närvarande.

Matchen gick Skövdes väg direkt. Defense stoppade Halmstads första drive utan problem och därefter kunde Skövdes anfall överraska med I-formation och forcera i mitten för att avsluta med en kort pass för TD. Efter 12-0 till Skövde fick Halmstad fram ett lång pass för TD då tre Skövdespelare sprang ihop och Halmstads WR kunde ostört springa in i endzone. Resultatet är nu 12-8 och plötsligt känns det som Halmstad har chansen att kvittera men det var egentligen det enda misstaget som Skövdes försvar gjorde under hela matchen. När Skövde total stoppade alla försök till springspel började Halmstad aggressivt och snabbt att försöka passa sig framåt. Efter ett par lyckade passningar justerade Skövde sitt försvar och stoppade även det. Skövdes anfall visade både styrka och svagheter. Styrkan var att vi hade bra passprotection under hela matchen och att runningbacks kunde springa ordentligt i mitten. Svagheten var missade mottagningar och alla flaggor som Skövde drog på sig 15 stycken rättare sagt jämfört med Halmstads 4 stycken. Att inte frustrationen visade sig mer då flera springspel på över 40 yards kallades tillbaka på grund av väldigt onödiga straff var dock en styrka och när WR efter WR missade klara mottagningar fortsatte vi att mala oss fram för poäng.

Detta var en viktig vinst inte bara för tabellen utan även för lagmoralen. Nu vet vi att vi kan vinna och nu vet vi hur det känns. Det är nu detaljerna som måste slipas.
Under veckan kommer vi att jobba på detaljerna och försöka förbättra tajmingen. WR måste fånga passningarna och vi måste undvika onödiga straff.

Poänggörare:
Adrian Windestål 1 Run TD
Mattias Wiikman 1 Rec TD
Mattias Hyllen 1 Pass TD 3 Run TD







Back

 
© DUKES Skövde 2024 - info@skovdedukes.com