Loading...


 
 
Fjärdeplats i DM
2009-03-28

Efter tre veckors slit så begav sig Skövde Duchess till Malmö för att vara med om sin första tävling på 12 år.
Laget bestod av sju juniorer som ställde upp i klassen Cheerdance B.
Under resans gång så har det varit en del problem ang. en dispens som var avgörande för tjejernas tävlingsstart och när vi begav oss så trodde vi att allt var löst. På tåget ner till Malmö fick vi reda på att så inte var fallet. En del frustration och nervositet kröp då fram hos deltagarna. Väntan på beskedet blev oändligt långt och endast två timmar innan beräknad starttid för laget så fick Duchess beskedet om att de skulle få närvara vid tävlingen. Efter en förträning med en del brister så gick tjejerna in i tävlingen och levererade på bästa möjliga sätt. Efter bidraget så var vi helnöjda med vårt framförande. Genomförandet gav en fjärdeplats vilket vi måste vara nöjda med hänsyn till de förutsättningar som laget hade. Det var en bra erfarenhet där vi fick reda på vad vi var bra på och vad som behöver utvecklas för att lyckas ta en plats på pallen i fortsättningen.
Det var även en mycket bra träning på att stå framför publik och domare där man blev bedömd. Det var även ett tillfälle där man fick träffa andra cheerleaders och se många fina prestationer.
Duchess fick även ett varmt välkomnande ifrån några av de övriga deltagarna som tyckte att det var trevligt att se laget i tävlingssammanhang igen efter alla år. Under nattresan hem så bestämde de tjejer som var med i årets DM att nästa år är det dags igen och då ska vi vara mer förberedda och kunna ge ännu mer.

Sen vill vi passa på att tacka de tre supportrar som hade tagit sig till Malmö för att heja på oss.

Duchess är ett lag som klivit in i tävlingsvärlden och stortrivs!

/iche






Back

 
© DUKES Skövde 2024 - info@skovdedukes.com