Loading...


 
 
Pre-Season 09
2009-03-10

Skövde Dukes Pre-season 09

Vem är HC? Övrig stab?
HC/OC: Artur Karlsson
AHC/DC: Per Lekberg
Line Coach: Patrik Persson
Defensive Quality Control: Oskar Wackelin

Nyförvärv?
Mattias Hyllén Kruse / QB / Limhamn
Dennis Andersson / WR (hoppas på lite QB också) / Åter tillbaka
Henrik Eigert / C / Rookie
Viktor Brunö / RB / Rookie
Mattias Wiikman / WR / Rookie
Björn Magnusson / LB / Rookie
Tomas Vesterlund / WR / Rookie

Förluster?
Tomas Dahl / QB
Juha Nurmi / C
Stefan Erlandsson / LB
Renner / WR
Petter Ljungqvist / OL
Patrik Persson / OL / Skadad Är Line Coach
Per Lekberg / LB / Skadad Assistant Coach
Oskar Wackelin / LB Skadad Def.ass. Coach

Spelsystem Defense
Vi kommer att utgå ifrån 4-4 men har stor möjlighet att variera vårat defense i år. Vi har försökt utveckla defense från förra året. Vi har även återgått till Dukes gamla Doghouse Defense för att skapa sammanhållningen som krävs för ett starkt defense. Vi kommer att blitza mycket för att skapa stress och frustration hos motståndaren. Byta cover ofta från man-man till zoncover m.m.
Ledorden är att defense ska kunna anpassa sig mot motståndarnas olika offense.





Defensiv Personal:
Där har vi en erfaren D-line med rörliga DE. Mattisa Flink och Linus Jakobsson kommer att jaga QB;s hela sommaren. Vi har stort förtroende för vår lagkapten på defense MLB Marcus Nyströmsom vi tror kommer att utveckla sin förmåga oerhört mycket i år. En ny OLB Johan Andersson har både viljan samt styrkan att dominera vårt springförsvar i år. Vi har erfarenheten själv längst bak Andreas Elm som vi hoppas kommer att stoppa alla längre spel.


Spelsystem Offense,
I år kommer vi att försöka utveckla vårat springspel i I-formation samt använda oss av ett aggressivt pass-spel från spread. Mycket tack vare vårat nya QB tillskott. Mycke rookies gör att vi måste försöka hitta vårat spel under matcherna och styra tempot. Vi har en helt ny playbook från förra året. Vilket gör att träningarna kommer mer och mer gå mot rena playbook genomgångar. Men frågan är om det är de nya killarna som har det svårt eller om det är de gamla rävarna som ska lära sig att sitta. Det har dock gått väldigt bra hittills och tror det kommer att fortsätta framåt.

Offensiv Personal:
Viktigt i år är självklart vår QB Mattias som kommer att vara oerhört viktig, då vi har förlorat våran självklara andra QB. Viktigt att våra juniorlandslagsgrabbar på linjen tillsammans med de erfarna och nya spelarna ger Mattias den tid han behöver. Vår snabba Rookie RB Viktor tror jag kommer lyckas oerhört bra om han hittar luckorna på o-line. Jag tror att zoneblocking på linjen gör det möjligt. Spread kommer att passa hans spel utmärkt. Dennis spelar WR i år även om jag hoppas att han vill spela lite QB också, i vilket fall så kommer han att vara ett stort hot på djupet och ge våra rookies WR chans att bli öppna.

Tankar om säsongen och motståndarna? Målsättning?
Vårt mål med säsongen är att ha kul och utvecklas. Vi är fortfarande ett ganska grönt lag. Det är många som bara spelar sitt andra år. Vi startade tidigt med inneträningen vilket gjort att inte bara tekniken förbättrats utan även lagandan. Det är otroligt bra stämning och vilja på träningarna vilket jag tror kommer att smitta av sig på resultatet. Dock har vi inte fått chansen att träna match-fart än, Vi kommer att åka till Nyköping på träningsläger och spela en träningsmatch mot dem. Vilket jag tror kommer att vara bra till vår andra träningsmatch mot Västerås. Då måste vi ha fått in lite match-fart i bena för att matchen ska ge laget det vi vill. Det blir även kul att möta ett liknande offence som vi kör. Jag tror personligen att vi dock inte kommer att möta så mycket spread i vår serie. Slutligen hoppas jag på att vi hamnar i mitten på tabellen. Tittar man på förra årets resultat så är kraven inte speciellt stora och jag tror att andra lag kan underskatta oss lite vilket gör att det blir en rolig säsong oavsett hur det går så kommer vi att utvecklas som lag!!


Mvh
Artur Karlsson
Head Coach
Skövde Dukes











Back

 
© DUKES Skövde 2024 - info@skovdedukes.com