Loading...


 
 
Coach thoughts 1:1
2009-02-07

Nu är det hög tid att summera offseason 08-09 nu när vi går in i en hård försäsong.
Det som slår mig mest när jag tittar tillbaka är nog den höga träningsmoral som vi har haft från första träningsdagen 24/11 fram tills nu. Inte bara att vi har haft ett högt antal varje träning och att vi fortfarande inte kommit under 17 spelare på en inneträning utan även den inställning som har visats av samtliga spelare dag ut och dag in.
Detta gör att jag ser fram emot våren och säsongen med höga förväntningar och stor glädje. Att vi under vinterträningen nästan varje vecka fått tillskott till vårt lag gör att förutsättningarna för årets säsong ser väldigt bra ut.
Vi har på pappret kanske det högsta antalet spelare sedan starten 1991.

I dagarna under sportlovet ska vi starta upp U13 och U15 ordentligt.
Det är nu när vi är många i seniorlaget som vi ska storsatsa på ungdomsverksamheten vilket alla i föreningen verkar vara helt överens om vilket ger hopp om en förening för framtiden. Seniorlaget har för närvarande blivit hänvisade till en av de mindre gymnastikhallarna i Skövde vilket har satt sin prägel på träningarna. Med rätt inställning, uppfinningsrikedom och vilja så har offseason gått över förväntan. Fokus har varit på tacklingar, blockering och fotarbete. Det vi nu kommer att fokusera på den närmaste tiden är SPARQ vilket leder oss vidare på teknik och kontroll på planen.

Allt eftersom säsongen närmar sig måste vi flytta fokus från teknik och fys till playbook och spelsituationer. Den fysiska träningen flyttas då mer och mer över på den enskilde spelaren. Självklart lägger vi in olika fysmoment i de ordinarie träningarna men inte i den utsträckning vi kan göra nu. Spelsituationsträning är oerhört viktigt för de nya spelarna och kan vi bibehålla spelarantalet på träningarna och alltid vara minst 22 så kommer spelförståelsen kunna byggs upp otroligt snabbt även för dem som spelar sitt första år.
Som jag redan sagt så lägger vi nu in hög växeln det är endast 14 träningar kvar till första ordentliga träningslägret i Nyköping om det nu blir av. Vi behöver inte vara ett fullständigt komplett lag när vi åker dit men mycket måste klaffa för att lägret skall vara betydelsefullt och utröna i utvecklingspunkter för de resterande träningarna som då innan säsong är väldigt få.

Det finns då ingen tid att gå tillbaka till grunderna utan mer finslipning på detaljer. Just nu är det 20 träningar till träningsmatchen mot Västerås om den blir av. Då måste vi vara färdiga, samspelta och laddade. Jag ser den matchen som en ”starter” för våra första års spelare och en förevisning för de erfarna hur jag vill mina matcher ska utspela sig, för det ska ni ha klart för er, det är mina matcher när säsongen väl drar igång. Ni är mitt lag och jag är er coach. Större ära än att ligga sömnlös natten innan match och fundera över vad jag ska säga till 45 spelare som 5 min innan matchstart förväntar sig att jag ska leda dem till vinst finns ej. Det är 26 stycken träningar kvar till vår första seriematch; ta vara på det!! Jag lever amerikansk fotboll jag förväntar mig inte att ni ska göra det, men när ni kliver ut på planen vilket skick den än är, iklädda Skövde Dukes matchställ så förväntas ni göra det ni tränat på och att ni gör erat yttersta för dig själv, laget och din coach.


Jag ser fram emot en försäsong med hård träning, god laganda, hög lagmoral och fler och fler spelare till Dukes armé.


Vi stolta som bär D.


Coach Karlsson






Back

 
© DUKES Skövde 2024 - info@skovdedukes.com