Loading...


 
 
Förändringar i Tävlingsbestämmelserna 2009
2009-01-15

Från www.saff.se
Förändringar i Tävlingsbestämmelserna 2009

1.B.4.1 Anmälan till officiella tävlingar
1.” Ett seniorlag eller juniorlag som föregående tävlingssäsong deltog i seriespel eller ett lag som inte deltog i seriespel föregående tävlingssäsong skall anmäla sig skriftligen senast den 30 november. I anmälan skall också föreningens domaransvarig anges.”

Motivering
För att tydliggöra betydelsen av föreningens domaråtaganden skall föreningens domaransvarig anges i anmälan till seriespel.


1.B.4.2 Anmälan till officiella tävlingar, serieavgifter
” Anmälningsavgiften kan sedan tillgodoräknas för lösande av spelarlicens och det antal domarlicenser som förening skall licensiera i enlighet med TB kap 7. ”

Motivering
Förtydligande av att föreningen har ett antal domarlicenser att lösa.


1.B.4.2 Anmälan till officiella tävlingar, anmälningsavgifter
” Serieavgifter för 2010
Superserien 15.000 kr
Division 1 7.500 kr
Division 2 & dam 4.000 kr

Superserien 23.500 kr
Division 1 21.000 kr
Division 2 & dam 18.500 kr”

Motivering
Serieavgiften är höjd och som en följd även anmälningsavgiften.


1.C.9.2 Skyldigheter efter match
” Matchprotokoll och spelarlistor skall skickas till SAFF, eller av SAFF utsett organ, av huvuddomaren senast ett dygn efter matchen. Matchprotokoll och spelarlistor kan även skannas in och mejlas in till SAFF.”

Motivering
Förändringen är att matchprotokoll och spelaralistor numera kan scannas och mejlas in till SAFF vilket förhoppningsvis underlättar att få in fler rapporter.

1.D.6 Tränarlicens
1.”Tränare som befinner sig vid sitt lags sidlinje måste inneha tränarlicens. Tränarlicensens krav fastställs årligen av Tekniska kommittén.

För 2009 skall alla tränare ha genomgått Plattformen
För 2010 skall minst en tränare per lag uppnå tränarlicenskravet
För 2012 skall alla tränare uppnå tränarlicenskravet

2.För det fall att en förenings lag inte uppfyller kraven kan dispens sökas innan säsongen startar dock senast den 15 april. Dispensansökan skall medföljas av en garantiavgift som återbetalas när tränaren under aktuell säsong (med aktuell säsong avses under tid som laget deltar i seriespel) fullföljt utbildningsplanen så att tränarlicenskravet uppfylls.

Garantiavgifter:
Superserien 10.000 kr
Division 1 och U19 5.000 kr
Övriga lag 3.000 kr

3.Om en förenings lag inte uppfyller tränarlicenskravet efter att säsongen genomförts så utgår en straffavgift som är samma belopp som garantiavgiften.
Straffavgiften innehålls av SAFF men föreningen kan dock använda beloppet till att betala för utbildningar som genomförs för att utbilda föreningens tränare så att de uppfyller tränarlicenskraven. Om utbildning inte genomförts innan 31 december samma år tillfaller kvarvarande belopp SAFF.”


Motivering
Se bilaga från Tekniska kommittén.

2.A.3.1 Föreningstillhörighet
1.” En spelare som är licensierad hos SAFF för en förening får inte spela för någon annan förening under tävlingssäsongen i SAFFs officiella tävlingar. Se dock även kapitel 3.
Undantag:
-spelare som har eller haft annan licens än flaggfotbollslicens kan licensiera sig för annan förening som flaggfotbollsspelare.
-damer som är licensierad i förening som inte har damlag har rätt att licensiera sig för spel med damlag i annan förening.”

Motivering
Många av de damer som spelar amerikansk fotboll spelar i herrlag och för att stärka deras möjlighet att delta i rena damlag görs ett undantag. Förhoppningen är att detta skall hjälpa till att skapa fler damlag.


2.A.6.1 Rätt att delta i farmarlag och rätt att delta i huvudlaget
1.”Två föreningar som har lag i olika divisioner får ingå farmarlagsavtal med varandra. Avtalet skall vara skriftligt och en kopia av avtalet skall insändas till TU minst 60 dagar före seriestart. Den förening med lag i högre division benämns huvudlag och den förening med lag i lägre division benämns farmarlag. Om huvudlaget har ett B-lag måste detta spela i division 2 eller lägre. Ett farmarlag får inte ha ett B-lag. Avtalet upphör att gälla med omedelbar verkan om något av lagen drar sig ur seriespel. Farmarlagsavtal mellan seniorlag och juniorlag i olika föreningar är inte tillåtet.”

Motivering
Farmarlagsavtal mellan juniorlag och seniorlag har inte varit möjligt innan heller utan ändringen är bara för att förtydliga regelverket.


2.B.1.1 Juniorlag
1.” From 2010 skall föreningar som har lag i Superserien ha U19, U17, U15 och U13 som slutför seriespel. Förening med lag i division 1 skall ha minst två juniorlag (U19, U17, U15 eller U13) som slutför seriespel 2010 och minst tre juniorlag som slutför seriespel from 2011.

Straffavgift 12.000 kronor per lag som inte fullföljer säsongen. Vidare ges föreningen en skriftlig varning vid första gången ett lag inte fullföljer säsongen och vid ytterligare en förseelse flyttas föreningens seniorlag ned en division.”

Motivering
Det tidigare kravet att föreningar i Superserien skulle ha juniorlag i seriespel var för vagt och otydligt. Nu stramas regelverket upp så att de föreningar som har för avsikt att delta i Superserien och division 1 måste ha en fungerande juniorverksamhet. Motivet är att få starkare föreningar som har en fungerande återväxt.

7.A.1.3 Domaruttagning
1.”Förening skall ange domaransvarig när anmälan till seriespel sker. Föreningens domaransvarig skall delta på två möten under året varav det ena hålls av DU och det andra av respektive distrikt. Båda mötena hålls innan säsongen startar.

Straffavgift vid frånvaro vid något av mötena är 1.000 kr.”

Motivering
För att kunna planera domarverksamheten och domarplaneringen så införs krav på att föreningarna skall ange domaransvarig och att denna person skall delta på minst två möten.

7.A.5.1 Domarens rättigheter
1.” Domaren har rätt till reseersättning för en bil per domarlag, i Superserien kan reseersättning för två bilar per domarlag betalas. Ersättningen är 18 kronor per mil.”

Motivering
I Superserien har det funnits en muntlig överenskommelse att domarna har fått ersättning för två bilar. Nu tas detta in i TB.


7.B.1.2 Föreningens utbildningsskyldighet
1.”Andra året en förening har ett seniorlag, eller juniorlag (U19, U17 eller U15) i seriespel skall de licensiera minst fem domare per lag. Domarna skall ha junior respektive seniorlicens (juniorlag skall licensiera minst fem domare med juniorlicens och seniorlag skall licensiera minst fem domare med seniorlicens). Föreningen behöver dock maximalt licensiera 15 domare under denna regel, se dock 7.B.1.4 (2010 tas maximigränsen bort). Andra året en förening har ett ungdomslag (U11 eller U13) eller flagglag i seriespel skall de licensiera minst tre domare per lag.”

Motivering
Maximitaket tas bort eftersom domarna behövs för alla lag.




Länk: http://www.saff.se





Back

 
© DUKES Skövde 2024 - info@skovdedukes.com