Loading...


 
 
New headcoach
2008-11-23

Det är med stor ära jag återigen tar på mig coachjackan för Skövde Dukes. Jag återvänder efter två år i Halmstad där jag under säsong 06 var assisterade coach för Halmstad Eagles där vi gjorde en riktigt bra säsong. Samtliga matcher jag stod vid sidlinjen vann vi. Fullt engagerad för coachningen var svårt att bli eftersom jag var i Halmstad för att läsa på militärhögskolan och pendlade till tjejen hemma.
Jag lämnar Halmstad med minnen av proffsiga spelare, spännande matcher och jag har fått med mig många erfarenheter. Att återvända till Skövde känns riktigt skönt och det ska bli riktigt kul att leda Dukes säsong 09 där enda målsättningen är att vinna divisionen.

Om jag tänker tillbaka på då jag coachade Skövde/Lidköping minns jag hur vi pendlade till Lidköping för att träna laget med om vi hade tur 10 stycken spelare på planen. Jag kände att jag lade ner mycket tid mellan träningarna som gick till spillo då man inte kunde genomföra ordentliga träningar.
Trots den blandade träningsantalet gick det förvånansvärt bra på matcherna, om det berodde på att de andra lagens kvalité eller om vi lyckades samla ihop många bra spelare som i alla fall kom på matcherna, det vet jag inte. Jag spelade även några matcher, vilket jag så här i efterhand inte borde ha gjort, då jag skadade knäet ordentligt i första matchen jag spelade. Haltade hela sommaren för att sedan spela sista divisionsmatchen och passa fram till två touchdowns. Därefter blev det kvalspel där spelarantalet avgjorde matchen innan den var slut, en match vi lätt kunnat och borde ha vunnit. Även denna tid gav mig roliga minnen samt mycket erfarenhet.

Att vinna divisionen i år med Skövde Dukes tror jag personligen inte är en omöjlighet. Tittar man på förra årets tabell skulle man lätt kunna tro det. Det som förra året var ett ungt, oerfaret och inte fullt sammansatt lag kommer efter en tuff vinterträning och ordentlig försäsong att komma ut enormt mycket starkare och ha stor chans att placera sig i toppen av tabellen. Den viljan och glöden jag upplevt av laget hittills ökar mina förväntningar på nästa säsong.

Just nu är vi inne i ett planeringsskede då grunden för nästa år ska gjutas för att skapa en solid bas för Dukes 09. Allt från ny hemsida, ny klädkollektion, inneträning, försäsong, träningsmatcher, träningsläger och nästa års taktik planeras för fullt. Jag har även blivit invald i styrelsen vilket jag personligen tycker är väldigt kul. Jag älskar inte bara att coacha utan även allt runt omkring amerikansk fotboll tycker jag är både viktig och kul. Jag försöker även skapa en atmosfär som ska genomsyra hela föreningen en atmosfär som speglas av professionalism och strävan att bli bättre. Viljan att utvecklas måste hela tiden ligga som en grund för att en förening ska lyckas. Hur man går tillväga är inte på något sätt förutbestämt men jag anser att så länge viljan finns kommer man långt. I slutändan är det spelarna som är basen för föreningens existens därav är rekryteringen enligt mig kanske det absolut viktigaste delen för föreningen.
Jag kan bara hoppas att tillväxten fortsätter i samma tack som förra året och det är vi alla medlemmar i föreningen ansvariga för. När man väl är fast är man fast, Att älska amerikansk fotboll är väldigt enkelt.

Som sista ord vill jag säga att jag ser fram emot nästa säsong och tror att det kommer att bli ett bra år för både seniorerna samt föreningen. Jag att det kommer att gå väldigt bra för U13 09 igen och Duchess kommer att utvecklas i positiv riktning med både U13's och Duchess stöd på seniormatcherna skapar vi lagandan som tar oss till oanade höjder.

Varma hälsningar
Artur Karlsson
Skövde Dukes Head Coach







Back

 
© DUKES Skövde 2024 - info@skovdedukes.com